sábado, 12 de octubre de 2013

Fruits de tardor : les castanyes


Els castanyers son uns arbres forestals de la familia de les fagàcies, amb fulles que cauen a l'hivern. Originari dels voltans del Mediterrani. Es troba a l'Africa del Nord, Europa Meridional i l'Asia Menor.
Als Pïsos Catalans es conreat o naturalitzat. Es un arbre del qual a més de la fusta se n'aprofiten els fruits, la castanya.

Castanyer

Castanyes abans de madurar

El 26 i 27  d'octubre de 2013 es celebrará a Viladrau la Fira de la Castanya.
La Fira de la Castanya neix a Viladrau l'any 1995 amb la finalitat de promoure l'activitat comercial, econòmica i mediambiental sostenible de la comarca.
Cartell de fira de la castanya de Viladrau 
Per torrar castanyes el primer de tot és, preparar les castanyes fent un tallet pel costat abombat de la castanya, i que vagi del cap a la punta, aixó és perquè no reventin. Si mentre tallem les castanyes veiem que tenen algun forat, és senyal que tenen habitans a l'interior, i per tant les descartem.
Necesitarem una paella castanyera, i durant la cocció taparem les cstanyes i les anirem remanant de tant en tant, fins que tinguin un aspecte torrat, però no socarrat, que ès el que volem.
Per finalitzar, toca treure les castanyes del foc, i s'han de embolicar amb un drap o amb paper de diari per mantenir-les calentetas mentre anem mengant-les
Bon profit.


1 comentario: