miércoles, 23 de octubre de 2013

Arbres espectaculars

Baobab o Arbre Ampolla (Adansonia)
Els baobabs son originaris de Madagascar, Àfrica i Austràlia. La seva alçada pot ser de 5 fins a 30 metres i el diàmetre del seu tronc pot ser de 11 metres. Les fulles només surten a l'època de les pluges. Els baobabs adopten la forma d'ampolla a partir dels 200 anys. En bones condicions de clima, temperat i plujós, pot viure fins a 800 o 1.000 anys, encara que es parla d'arbres que han arribat als 4.000 anys. Alguns baobabs quan arriben a la maduresa poden buidar-se i es converteixen en dipòsits que poden contenir fins a 6.000 litres d'aigua.


Drago de Canarias (Dracaena draco)
El Drago deu el seu nom a la paraula grega drakaina "sang dels dracs", a causa del color vermellós de la seva saba, que suposadament s'assembla a la sang dels dracs. Creix de forma natural a es Illes Canàries, Cap Verd i algunes regions africanes. La saba, en contacte amb l'aire, es torna vermella (sang de drac). Es fa servir per fer medicaments, productes de cosmètica i per fer vernissos per pintar violins, com el famós "Stradivarius". El seu creixement és molt lent, 1 metre cada 10 anys. A Tenerife és el símbol de l' illa. El més famós es troba a la localitat de Icod de los Vinos. Fins fa poc es creia que tenia més de1.000 anys , però estudis recents han demostrat que no passa dels 600 anys. 


Wawona tree (Sequoia gegant)
L'arbre de Wawona, també conegut com l'arbre del túnel, és una sequoia gegant que media 69 metres d'alçada i 27 metres de circumferència a la base. Vivia al Parc Nacional de Yosemite, Mariposa Grove, California EEUU, fins l'any 1969. El túnel, a través de l'arbre, va ser tallat l'any 1881, engrandint una cicatriu existent del foc. L'arbre es va convertir en una popular atracció turística i ha estat fotografiat milers de vegades, conduint a través d'ell o a peu del túnel. L'arbre de Wawona va caure l'any 1969 a causa del pes de la neu a la seva corona. La sequoia gegant Wawona es creu que ha viscut uns 2.300 anys. Actualment es coneix com l'arbre del túnel caigut.







                                                                   Matusalem (Pinus longoeva)
Basin o Bristlecone (Pinus longoeva), considerat l'organisme no clonat més antic conegut amb vida. El va descobrir Edmund Shulman quan estudiava els arbres més vells d'Amèrica del Nord. Está situat a les Muntanyes Blanques, comtat de Inyo (Califòrnia) (EEUU). Creix a 2.900-3.000 metres sobre el nivell del mar, però la seva localització exacta roman en secret per protegir-lo i evitar vandalismes.
L'arbre Matusalem té una edat estimada, l'any 2010, de 4.841 anys.
Aquests arbres antics tenen un aspecte nuós i de creixement molt lent, sobretot si es troben a gran alçada. En exemplars molt vells, només una estreta franja de teixit viu connecta les arrels amb unes poques branques vives.





General Sherman (Sequoiadendrum giganteum)
L'arbre General Sherman, és una sequoia vermella, que es troba al bosc Giant Forest de Sequoia National Park a Tulure (Califòrnia). Té el record mundial de grandària entre els arbres de una sola tija. L'arbre General Sherman té 83,8 metres d'alçada i una edat estimada de 2.300 a 2.700 anys. El seu tronc és tan voluminós que fan falta 17 persones per poder-lo envoltar. Pot tenir un pes de 2.000 tones. Cada any el diàmetre del seu tronc creix uns 1,5 centímetres.
L'any 1.879 va rebre el seu nom en honor del general de la Guerra Civil dels Estats Units, William T. Sherman.


Arbre de la vida (Desert de Bahrain)
(Prosopis cineraria)
L'arbre de la vida (Shajarat-al-Hayat), és l'arbre més solitari i aïllat del planeta. Té aproximadament uns 400 anys i medeix uns 9,75 metres d'alçada. Está situat a uns 134 metres sobre el nivell del mar. Se suposa que les seves llargues arrels han trobat aigua, peró segueix sent un enigma la font d'aigua de què es nodreix.
Els habitants locals creuen que aquesta era la ubicació real del Jardí de l'Edèn.
L'arbre es manté com una de les millors atraccions turístiques de Bahrain.



Major Oak (Quercus robur)
El Major Oak és un roure comú d'Anglaterra.
Viu a Sherwood Forest Country Park de Nottingham.
Té un pes estimat de 23 TM., 33 metres de circumferència, 28 metres d'alçada i de 800 a 1.000 anys d'antiguitat. Des del 1.908 el roure ha necessitat una mica d'ajuda, primer li aguantaven les branques amb unes cadenes, però a partir del any 1.970 s'han instal·lat uns troncs de fusta per aguantar el pes de les branques. Deu el seu nom a l'historiador local Major Hayman que a l'any 1.790 va fer la descripció del arbre.
El roure té un gran forat al tronc, produït per fongs, que actualment li estan tractant.

Segons explica la llegenda, Robin Hood i els seus homes, utilitzaven les seves branques per amagar-se i guardar les seves coses.





No hay comentarios:

Publicar un comentario